Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nacka Gymnastikförening
Nacka Gymnastikförening

Bli medlem

Börja med gymnastik

Dokument

Information från föreningen

Våra grupper

Läs mer om oss

Nytt system för utbildningar 2021
2021-01-04 09:44
Träningslära och ledarskap ersätter Teori steg 1-3

Den 1 januari 2021 lanserar Gymnastikförbundet helt nya kurser i träningslära och ledarskap. Dessa ersätter nuvarande teorikurser (steg 1-3). Period för konvertering är den 1 januari-31 juli 2021.

Exakt vilken av de digitala konverteringsutbildningar just du skall gå beror på vilka teorikurser du har gått och när. Därför läser du först noga igenom gymnastikförbundets "lathund" för konvertering och går vidare till den anmälningslänk som gäller dig. Länk till "lathund"


Du anmäler dig själv på kursen men uppger Nacka GF som fakturamottagare (länkar till anmälningssidor finns i "lathunden"):


I anmälningsformuläret: Kom ihåg att skriva ut hela föreningsnamnet i sökrutan "välj organisation" - dvs Nacka Gymnastikförening. 


Organisation: Nacka Gymnastikförening
Postadress: Carle, Duvnäsvägen 42, 13150 Saltsjö Duvnäs
E-post för faktura: kansli@nackagf.se (viktigt att adressen skrivs in korrekt)
Organisationsnr: 814000-7777


Mer information om nya utbildningar och hur du konverterar gamla kurser.Gymnastikförbundets tolkning av de nya allmänna råden (från 14 dec)
2020-12-14 11:21
De nya allmänna råden från 14 december (länk)

Gymnastikförbundets tolkning (länk)


Rekommendationer för de som är födda 2005 eller senare

Barn och ungdomar födda 2005 eller senare kan träna, men med följande restriktioner:

 • Stanna hemma vid minsta symptom på covid-19.
 • Tvätta händerna ofta eller använd handdesinfektion.
 • Om det är möjligt ska träning ske utomhus, men träning inomhus är tillåten om det inte är möjligt att genomföra utomhus.
 • Minimera antalet personer som närvarar samtidigt och undvik trängsel.

 

Rekommendationer för de som är födda 2004 eller tidigare

I de nya allmänna råden som börjar gälla den 14 december öppnas det upp för ungdomar och vuxna födda 2004 eller tidigare att träna, med följande förutsättningar:

 • Stanna hemma vid minsta symptom på covid-19.
 • Tvätta händerna ofta eller använd handdesinfektion.
 • Om det är möjligt ska träning ske utomhus, men träning inomhus är tillåten om det inte är möjligt att genomföra utomhus.
 • Utföra aktiviteten i mindre grupper (8 personer ska vara normerande).
 • Alla ska hålla avstånd till varandra.
 • Inte dela utrustning med varandra (länk - vad menas med att inte dela utrustning)
 • Undvika gemensamma omklädningsrum.
 • Resa till och från träningen individuellt.

 

Max 8 personer vid allmänna sammankomster från 24 november
2020-11-16 17:42
Gymnastikförbundet avvaktar fortfarande FHMs besked kring träning för unga (med tanke på beslut om att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare ska förbjudas från och med den 24 november).

Tills vi får besked från Riksidrottsförbundet och Gymnastikförbundet håller vi oss till de riktlinjer som kommunicerades i och med del skärpta allmänna råden:

Med anledning av de skärpta allmänna råden, som gäller alla som vistas i Stockholm, Östergötland och Västra Götaland, rekommenderar Gymnastikförbundet att föreningar i länen ställer in alla träningar, läger och tävlingar fram till och med den 19 november (nu förlängt till 13 december). Detta gäller all verksamhet både inomhus och utomhus. Träningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare kan dock genomföras, men då bör man undvika övningar med passning, då fysisk kontakt ska undvikas.

Nacka GF:
För Nacka GF betyder det att majoriteten av våra grupper faller inom ramen för ”undantaget” ovan och därmed kan fortsätta med sina träningar enligt tidigare ”coronainstruktioner”.

Ledare födda 2004 och tidigare kan fortsätta som vanligt, viktigt är dock att huvudledare planerar så att ni inte är för många ledare på träningen. I grupper från 10 år och uppåt ska det i normalfallet räcka med max 3 ledare per träningstillfälle. Kom ihåg att planera träningen så att ni undviker övningar med passning.

Vi påminner om att ni:
- Stannar hemma om du känner dig minsta förkyld
- Stannar hemma enligt folkhälsomyndighetens anvisningar om du varit förkyld
- Stannar hemma om någon i familjen har Covid-19 även om du är symptomfri
- Använder handsprit och yt-desinficering som finns i förråden i hallarna. Kom ihåg att ställa tillbaka efter träningen (annars hamnar vårt material i skolans förråd)
- Torkar av redskapen efter träningspassets slut


Ny rutin VT 2021 - Avklarad utbildning
2020-11-13 10:40
Under 2020 införde vi en ny rutin när ni ledare ville anmäla er till utbildning. Denna rutin har visat sig vara mycket väl fungerande rent administrativt. Nu tar vi nästa steg: när ni gått er utbildning samt lämnat in eventuella hemuppgifter fyller ni i bifogat formulär. 

Vi skickar väldigt många ledare på utbildning och det är tidskrävande att följa upp dessa med Gymnastikförbundet Öst (det kan ta ett tag innan förbundets listor uppdateras). Om vi vet att ni genomgått utbildning samt lämnat in hemuppgifter blir det lättare för oss att följa upp hos förbundet så att ni får era licenser i ordning. 

Tack för hjälpen!

Här anmäler vilken utbildning du har gått.
Ny rutin VT 2021 - deltagande på tävling
2020-11-13 10:38
När du anmält laget till en tävling (förenings, region så väl som riks) fyller du i formuläret i länken nedan och skickar in till kansliet. På så sätt hjälper ni oss att få en överblick hur många lag som tävlar.

Tack för hjälpen!

Här anmäler du som ledare vilka tävlingar ni ska tävla under terminen.
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Nyheter från våra grupper
M14BAS, 27/09 12:38 
M13BAS, 27/09 12:37 
M11BAS, 27/09 12:36 
P2, 12/03 09:32 
M1, 12/03 09:30 
BASP3, 11/03 14:35 
 
Föreningskläder