Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Nacka Gymnastikförening
Nacka Gymnastikförening

Bli medlem

Börja med gymnastik

Dokument

Information från föreningen

Våra grupper

Läs mer om oss

INFORMATION FRÅN GYMNASTIKFÖRBUNDET
2020-11-23 16:06
Uppdaterad information kring Covid-19
och hur det påverkar Svensk Gymnastik
23 NOV 2020 15:30
Utifrån regeringens beslut i fredags har Gymnastikförbundet uppdaterat informationen på webben kring vad som gäller för Svensk Gymnastik.

Regeringen har beslutat om att det max får vara 8 personer vid en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning och att det ska vara vägledande för alla verksamheter i Sverige. Av den anledningen rekommenderar Gymnastikförbundet att ingen verksamhet med fler än 8 personer bör genomföras någonstans i Sverige. Barn och unga födda 2005 eller senare är dock undantagna från den begränsningen.

 

Just nu finns det dessutom lokala allmänna råd i de flesta regioner som begränsar möjligheterna till träning ännu mer. Läser mer om de lokala restriktionerna här.

 

- Det är en mycket allvarlig situation vi befinner oss i. Även om det är oerhört smärtsamt att behöva ställa in träningar och annan verksamhet så behöver vi inom Svensk Gymnastik nu ta vårt ansvar. Det är också viktigt att de grupper som fortsatt får träna håller på de rekommendationer som gäller kring avstånd och passning, säger generalsekreterare Pelle Malmborg och fortsätter:

 

- Jag vet att vi alla vill kunna träna som vanligt, men just nu är det inte läge att söka kryphål i rekommendationerna utan vi behöver alla göra det vi kan för att minska spridningen av Covid-19.

Max 8 personer vid allmänna sammankomster från 24 november
2020-11-16 17:42
Gymnastikförbundet avvaktar fortfarande FHMs besked kring träning för unga (med tanke på beslut om att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare ska förbjudas från och med den 24 november).

Tills vi får besked från Riksidrottsförbundet och Gymnastikförbundet håller vi oss till de riktlinjer som kommunicerades i och med del skärpta allmänna råden:

Med anledning av de skärpta allmänna råden, som gäller alla som vistas i Stockholm, Östergötland och Västra Götaland, rekommenderar Gymnastikförbundet att föreningar i länen ställer in alla träningar, läger och tävlingar fram till och med den 19 november (nu förlängt till 13 december). Detta gäller all verksamhet både inomhus och utomhus. Träningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare kan dock genomföras, men då bör man undvika övningar med passning, då fysisk kontakt ska undvikas.

Nacka GF:
För Nacka GF betyder det att majoriteten av våra grupper faller inom ramen för ”undantaget” ovan och därmed kan fortsätta med sina träningar enligt tidigare ”coronainstruktioner”.

Ledare födda 2004 och tidigare kan fortsätta som vanligt, viktigt är dock att huvudledare planerar så att ni inte är för många ledare på träningen. I grupper från 10 år och uppåt ska det i normalfallet räcka med max 3 ledare per träningstillfälle. Kom ihåg att planera träningen så att ni undviker övningar med passning.

Vi påminner om att ni:
- Stannar hemma om du känner dig minsta förkyld
- Stannar hemma enligt folkhälsomyndighetens anvisningar om du varit förkyld
- Stannar hemma om någon i familjen har Covid-19 även om du är symptomfri
- Använder handsprit och yt-desinficering som finns i förråden i hallarna. Kom ihåg att ställa tillbaka efter träningen (annars hamnar vårt material i skolans förråd)
- Torkar av redskapen efter träningspassets slut


Ny rutin VT 2021 - Avklarad utbildning
2020-11-13 10:40
Under 2020 införde vi en ny rutin när ni ledare ville anmäla er till utbildning. Denna rutin har visat sig vara mycket väl fungerande rent administrativt. Nu tar vi nästa steg: när ni gått er utbildning samt lämnat in eventuella hemuppgifter fyller ni i bifogat formulär. 

Vi skickar väldigt många ledare på utbildning och det är tidskrävande att följa upp dessa med Gymnastikförbundet Öst (det kan ta ett tag innan förbundets listor uppdateras). Om vi vet att ni genomgått utbildning samt lämnat in hemuppgifter blir det lättare för oss att följa upp hos förbundet så att ni får era licenser i ordning. 

Tack för hjälpen!

Här anmäler vilken utbildning du har gått.
Ny rutin VT 2021 - deltagande på tävling
2020-11-13 10:38
När du anmält laget till en tävling (förenings, region så väl som riks) fyller du i formuläret i länken nedan och skickar in till kansliet. På så sätt hjälper ni oss att få en överblick hur många lag som tävlar.

Tack för hjälpen!

Här anmäler du som ledare vilka tävlingar ni ska tävla under terminen.
Skärpta allmänna råd i Stockholm
2020-10-29 19:01

Från gymnastikförbundet:
Folkhälsomyndigheten har i samråd med smittskyddsläkaren i regionerna Stockholm, Östergötland och Västra Götaland fattat beslut om skärpta allmänna råd. 

Med anledning av dessa regionala allmänna råd, som gäller alla som vistas i Stockholm, Östergötland och Västra Götaland, rekommenderar Gymnastikförbundet att föreningar i länen ställer in alla träningar, läger och tävlingar fram till och med den 19 november. Detta gäller all verksamhet både inomhus och utomhus. 


Träningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare kan dock genomföras, men då bör man undvika övningar med passning, då fysisk kontakt ska undvikas.


Nacka GF:
För Nacka GF betyder det att majoriteten av våra grupper faller inom ramen för ”undantaget” ovan och därmed kan fortsätta med sina träningar enligt tidigare ”coronainstruktioner”. Vi tittar på tänkbara lösningar för de grupper som helt eller delvis består av gymnaster födda 2004 och tidigare och vi kommer att ta dialogen med dessa grupper separat.


Ledare födda 2004 och tidigare kan fortsätta som vanligt, viktigt är dock att huvudledare planerar så att ni inte är för många ledare på träningen. I grupper från 10 år och uppåt ska det i normalfallet räcka med max 3 ledare per träningstillfälle. Kom ihåg att planera träningen så att ni undviker övningar med passning.


Vi vill återigen påminna om att att du/ni:

  • Stannar hemma om du känner dig minsta förkyld
  • Stannar hemma enligt folkhälsomyndighetens anvisningar om du varit förkyld
  • Stannar hemma om någon i familjen har Covid-19 även om du är symptomfri
  • Använder handsprit och yt-desinficering som finns i förråden i hallarna. Kom ihåg att ställa tillbaka efter träningen (annars hamnar vårt material i skolans förråd)
  • Torkar av redskapen efter träningspassets slut

    Ta hand om er!

Styrelse och kansli

Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Nyheter från våra grupper
M14BAS, 27/09 12:38 
M13BAS, 27/09 12:37 
M11BAS, 27/09 12:36 
P2, 12/03 09:32 
M1, 12/03 09:30 
BASP3, 11/03 14:35 
 
Föreningskläder